Exodraft Group leverer løsninger der sikrer private husholdninger og virksomheder renere og bedre afbrænding med vores røgsugere,

Exodraft Energy leverer løsninger der sikrer private husholdninger og virksomheder renere og bedre afbrænding med vores røgsugere,

Exodraft climate designer, installerer og servicerer større energitekniske anlæg til fjernvarmen og industrien.

Uncategorized @da

11. august 2021 · 7 min

Fuld fart på den grønne omstilling; Innoterm bliver en del af Exodraft koncernen.

Bæredygtige energiløsninger skal sætte Danmark på verdenskortet.

Fuld fart på den grønne omstilling; Innoterm bliver en del af Exodraft koncernen.

Exodraft i stort virksomhedsopkøb: Mere end fordobler omsætningen

Fynske Exodraft overtager to virksomheder og mere end fordobler omsætning og antallet af ansatte. Med købet af IM Gruppen og Innoterm fuldender Exodraft paletten af bæredygtige energiløsninger indenfor den grønne omstilling. Det giver enorme perspektiver for virksomheden, der har som ambition at bidrage med at sætte Danmark på verdenskortet, når det gælder de grønne energiløsninger.

Exodraft har netop købt de to virksomheder IM Gruppen og Innoterm. IM Gruppen er specialister indenfor køle-, fryse- og varmegenvindingsanlæg, mens Innoterm er specialister indenfor varmepumpeanlæg, så med købene fuldender Exodraft paletten af bæredygtige energiløsninger indenfor den grønne omstilling.

Med erhvervelsen af IM Gruppen og Innoterm mere end fordobler Exodraft samtidig sin omsætning fra cirka 150 til 350 mio. kr. og antallet af ansatte fra cirka 75 til 175. Dermed sætter virksomheden turbo bag ambitionerne om at blive en markant international udbyder af bæredygtige energiløsninger indenfor den grønne omstilling og dermed bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet.

”Opkøbet er et kvantespring mod i første omgang at blive en væsentlig markedsudbyder af energitekniske løsninger med fokus på grøn omstilling, fordi de to virksomheders kompetencer kompletterer Exodraft-koncernens kerneområder indenfor mekanisk skorstenstræk, partikelfiltrering samt turnkey-leverancer af energitekniske anlæg til fjernvarmeværker og industrien,” siger Jørgen Andersen, CEO hos Exodraft, og tilføjer:
 
”Vi mere end fordobler vores størrelse på både omsætning og antallet af ansatte, så vi får en størrelse, der gør os til en af de største spillere på det danske marked. Herefter er ambitionen at skalere vores forretningsmodel til andre europæiske markeder.”

Glæde hos sælger

Det er Lars Frank, der sælger IM Gruppen og Innoterm til Exodraft. Han har selv etableret begge virksomheder, og han overdrager kun sit livsværk, fordi matchet er det rigtige.

”Jeg kan se en klar fordel i at overdrage mit livsværk til Exodraft, idet vi derved kan accelerere vores vision mod en grønnere fremtid. Jeg er sikker på, at IM Gruppen og Innoterm ser ind i en lys fremtid under Exodraft- koncernen, fordi vi deler både virksomhedskultur, værdier og ambitioner indenfor innovation og bæredygtige energiløsninger,” siger Lars Frank, som fortsat vil være en del af virksomhedens ledelse.

Sætte Danmark på verdenskortet

Købene af IM Gruppen og Innoterm er et led i Exodrafts strategi om at blive en markant aktør indenfor den grønne omstilling. Derfor er det også en særdeles tilfreds bestyrelsesformand, der ser et enormt fremtidspotentiale for Exodraft.

”Der er sket en markant udvikling gennem de seneste år, hvor fokus i stigende grad er rettet mod energioptimering og grøn omstilling, så med de strategiske køb – først af Dansk Energi Service og nu IM Gruppen og Innoterm – kan vi realisere vores ambitioner om at blive en markant udbyder indenfor grønne løsninger til varme- og energisektoren. Deri ligger et enormt potentiale – i Danmark, men i endnu højere grad ude i verden. Derfor er forventningen også, at vi ser ind i stor vækst de kommende år, og dermed kan vi også bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet indenfor bæredygtige energiløsninger,” siger Søren Østergaard Sørensen.

Købene af IM Gruppen og Innoterm bliver gennemført med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2021, og selskaberne fortsætter som en del af Exodraft-koncernen som selvstændige enheder på de nuværende lokationer.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Jørgen Andersen, CEO, Exodraft

Søren Østergaard Sørensen, bestyrelsesformand, Exodraft

Lars Frank, ejer, IM Gruppen og Innoterm

Kort om Exodraft: Vækstvirksomhed – Sustainable Energy Solutions 

Exodraft-koncernen udbyder energitekniske løsninger med fokus på grøn omstilling. Virksomheden tilbyder løsninger til mekanisk skorstenstræk, partikelfiltrering samt varmegenvinding – og med opkøbet af IM Gruppen og Innoterm tillige køle-, fryse- og varmepumpeanlæg. I Exodraft-koncernen indgår også Dansk Energi Service, som er et service og entreprenørfirma, der beskæftiger sig med alle former for energitekniske anlæg til fjernvarmeværker og industrien. Exodrafts løsninger sælges årligt til ca. 35 lande, og koncernen har egne salgsselskaber i Tyskland, England, Norge og Sverige. Exodraft-koncernen omsætter med overtagelsen af IM Gruppen og Innoterm årligt for ca. 350 mio. kr. og beskæftiger samlet ca. 175 medarbejdere i ind- og udland. Exodraft har mere end 60 års erfaring med mekanisk skorstenstræk og energiløsninger og er en familieejet virksomhed ejet af familien Hermansen fra Langeskov. Exodraft har i 2021 indviet en ny fabrik og hovedsæde i Langeskov.

Relaterede nyheder

kontakt os

Hos exodraft er intet
energiprojekt for stort

Kontakt

Kontakt os i dag - Vi glæder os til at høre fra dig 👋

Hverdage mellem 09:00-15:00

Få svar indenfor 24 timer

  Tak for din henvendelse, vi vender tilbage hurtigst muligt ⏱️

  Vi bestræber os på at besvare din henvendelse indenfor for 2 arbejdsdage, hvis det haster så kontakt os venligst på

  +45 54 85 69 25

  Rådgivning

  Vi står altid klar til at hjælpe dig og rådgive dig om hvilket produkt du skal have

   Prismatch

   Vi har prismatch på alle vores produkter. Se mere her

    Indhent pris